KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Keravanjoki

Kerava

Kalapaikan tiedot:

Aluetta noin 12km.

Kalastus Keravanjoella:

Keravanjoen merkitys vaelluskalojen nousureittinä, sekä virkistyskalastusalueena on viime aikoina lisääntynyt. Jokeen on istutettu mm. kirjolohta, taimenta, harjusta ja puronieriää ja istutettujen kalojen lisäksi siinä on havaittu olevan ahvenia, haukia, lahnoja, särkiä, töröjä, turpia, kivennuoliaisia, kivisimppuja sekä kolmipiikkejä. Myös rapuja on erityisesti joen yläjuoksulla.

Keravankosken erityiskalastusalue kattaa joen etelärannan n. 800 metrin matkalla vanhalta Lahdentieltä itään, vankilan urheilukentän kohdalla olevaan joenmutkaan. Vankilan puoleisen pohjoisrannan käyttö ja rannalle nousu on kielletty. Alueen kalakantaa hoidetaan poikasistutuksin.

Pohjapadon erityiskalastusalue on n. kilometrin pituinen, alkaen Jaakkolan pohjapatoalueen pohjoisreunasta ja jatkuen siitä etelään Lahden moottoritien ali vanhan sillan raunioille asti. Alueen kalakantaa hoidetaan aikuis- ja poikasistutuksin. Pelloilla liikkuminen ja viljelysten tallaaminen on kielletty.

Keravan kalastuskuntien viehekalastuslupa oikeuttaa kalastamaan Keravanjoen pääuomassa koko kaupungin alueella, mukaanlukien Keravankosken ja Pohjapadon erityiskalastusalueet. Pohjapadon ja Keravankosken erityiskalastusalueilla on kalastus ilman kalastuskunnan lupaa kielletty, läähin viehekortti ei siis kelpaa näillä alueilla. Erityiskalastusalueilla on onkiminen kielletty; alueet on tarkoitettu ainoastaan perholla tai uistimella tapahtuvaan viehekalastukseen.

•lupien hinnat:

1 vrk       6 €
1 viikko   10 €
1 kausi    20 €

Luvan hinta on sama lapsilta ja aikuisilta. Lupatulot käytetään kalaistutuksiin.

Sekä muut luontaiset kalat.

Tärkeimmät kalalajit:

kirjolohi, taimen, harjus, puronieriä

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Kalastusluvat

Matkailu

Design © Hi-Vision Oy