KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa
Avaa kartta >>64.75017827.491405

Pirttijoki

Puolanka

Kalapaikan tiedot:

Pirttijoki - 17 kilometriä ainutlaatuista kulttuurihistoriaa Puolangan erämaissa

Pirttijoki oli aikanaan erikoinen elämänvirta, jonka mutkat ja niemet ovat jääneet lähtemättömästi kyläläisten mieleen. Niin kauan kuin Auhon kylällä on ollut asutusta on joella kuljettu, ajassa yli kaksisataa vuotta. Metsätaloutta, maataloutta, kalastusta, metsästystä ja marjastusta on joella harrastettu aina kun siihen on ollut taloudellisia edellytyksiä. Kulttuurihistoriallisen opasteen joesta saat Puolangan kunnasta  Puhelin: 08-6155441, sekä kalastuslupien myyjiltä.

Pirttijoki soveltuu erittäin hyvin aloitteleville melojille sekä todellista luonnon rauhaa etsiville. Joki soveltuu intiaanikanoottimelontaan sekä rauhalliseen perhelomailuun erittäin hyvin. Joella on kaksi erämökkiä, joissa voi vapaasti yöpyä matkan varrella; Nurmen niittysauna sekä Hulminahon kämppä. Oivallinen matkan aloituspaikka on Pirttijärven länsipäässä oleva uimaranta ja lopetuspaikka esimerkiksi Kiiminkijoen Kurimokoski. Matkaa kertyy noin 43 km. Reitillä on useita nivoja ja loppuosuudella muutama I -luokan koskiosuus. Kanootin voi vuokrata Puolankajärven leirintäalueelta.

Auhon kalastuskunta aloitti v. 1992 vähempiarvoisen kalan tehokalastuksen sekä vesikasvien niittämisen. Vesistöjen kunnostusta on tehty pääasiassa Pirttijärvellä, jossa myönteiset merkit näkyvät: vesi on kirkastunut, vähempiarvoisen kalan määrä on selvästi vähentynyt, muikun ja siian kuturannat ovat puhdistuneet ja Pirttijoen pohjasorakot ovat alkaneet puhdistua. Siellä on taimenen hyvä kutea.

Luvan hinta:
10 €/vrk

Tärkeimmät kalalajit:

taimen, harjus

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Kalastusluvat

Design © Hi-Vision Oy