KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Hyvinkään kosket

Hyvinkää

Kalapaikan tiedot:

Kausi on koko vuosi.
Rauhoitus 11.9-15.11
Luvan hinta:
8 €/vrk
48 €/kausi

Hyvinkään kylien osakaskunnat sijaitsee Hyvinkäällä.
Osakaskunnan vesialueena on Vantaanjoki Hyvinkään alueella. Jokiuomaa löytyy Hyvinkään kaupungin alueelta yli 20 kilometriä.
Osakaskunnan ja ylläpitämiä kalastuskohteita ovat Vaiveron koski, Vanhanmyllynkoski, Åvikin koski, Kittelän virta , joista Vaivero, Vanhamylly ja Kittelä on haettu erilliskieltoalueiksi. Erilliskiellolla tarkoitetaan että kalastus onki, pilkki tai läänikohtaisella vieheluvalla on kielletty. Tämä sen vuoksi, että osakaskunta istuttaa lohikalaa koski- ja virtapaikoille ja täten myy erillislupia kalastusalueelle.

Joen muilla kohdilla on kalastus jokamiehenoikeuksin
sallittua. Onkiminen ja virvelikalastus on sallittua, jos sitä ei ole erikseen kielletty. Kalastettaessa muilla kalastuspaikoilla on muistettava liikkuminen toisten mailla, rannoilla ja pihoilla. Kalastus on tapahduttava toiselle haittaa tai vahinkoa saattamatta.

Hyvinkään kaupunki jatkamassa esimerkillistä kaupunkilaisten virkistyskäytön kehittämistä. Melontareitti opaskylttejä löytyy Vantaanjoen varrelta. josta lisätietoa alueellisista kohteista.


Kalasto on alueellamme runsasta johtuen veden savisameudesta. Istutettujen lohikalojen kirjolohen, meritaimenen, harjuksen lisäksi hauet ja ahvenet ovat toivottua saalista.

Kosket:
Hähäänkoski
Vaiveron myllykoski
Vanhanmyllyn Myllykoski
Vakkurinkoski
Vatvuoren koski
Åvikinkoski
Kittelänkosket
Petäjäskoski
Pajakoski

Tärkeimmät kalalajit:

taimen, harjus, kirjolohi, meritaimen

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Kalastusluvat

Design © Hi-Vision Oy