KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Kalixjoki

Ruotsi

Kalapaikan tiedot:

Kalixjoki on Ruotsin Kansallisjoki, joki sijaitsee Pajalassa.

Kalixjoki on ainoalaatuinen joki, jonka ekologinen elämä sykkii häiritsemättömänä. Täällä ihminen voi vielä nauttia erämaan tarjoamista elämyksistä rakentamattoman vesistön varrella. Ei ole voimalaitoksia eikä muuta raskasta teollisuutta, joka olisi vahingoittanut elinhermoa, vapaana virtaavaa jokea. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota sinulle palan alkuperäistä erämaata, perintöä aikaisemmilta ajoilta meille nykyajan ihmisille. Lahja, jonka me iloiten jätämme lapsillemme ja lastenlapsillemme.

Kalixjoella on hyvä asema lohijokena ja se on tärkein osatekijä Itämeren lohen edelleen henkiinjäämiselle. Suualueen suuren hauen kalastus vavalla on laajalti tunnettua ja sinänsä käsite urheilukalastajien riveissä.

Kalixjokialueen poikki kulkevat muutamat kauniit ja urheilukalastuksen kannalta kiintoisat sivujoet, kuten Kaitumjoki, Tärennönjoki, Narkån, Ängesån ja Linaälven.

Tehokkaat kalastusta ja elinympäristöä hoitavat toimenpiteet ovat aikaansaaneet sen, että muutamat näistä luetaan kuuluviksi Euroopan parhaimpiin kalastusjokiin. Eräs niistä epäilemättä on neitseellinen ja kokonaan koskematon Kaitumjoki.

Tärkeimmät kalalajit:

lohi, taimen, nieriä, harjus

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Fiskekort

Kalastusluvat

Design © Hi-Vision Oy