KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa
Avaa kartta >>61.57000525.978541

Tainionvirta

Hartola

Kalapaikan tiedot:

Kalastuskausi:
koko vuosi
Rauhoitus 11.9-15.11

Luvan hinta:(Ulkopaikkakuntalaiset)
17 €/vrk
40 €/vko
105 €/vuosi
Alle 15 v, luvan lunastaneen aikuisen mukana 8 €
Saaliskiintiö 3 lohikalaa / 24 h

Ison kalan paikkoja on Jääsjärven niska ja Ekonkoski

Pientä esittelyä:
Tainionvirran kalastus on jaettu kuuteen eri kalastuskohteeseen, sillä virralle sijoittuu muutama rauhoitettu kohta jossa ei saa kalastaa. Kaikille kuudelle kalastuskohteelle sijoittuu virran tiivistymä tai koski, joissa on hyvä harjoittaa virtaavan veden kalastusta. Kalastuskohteet on merkitty maastoon.

Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee vaihtelevien maisemien halki, alueella on niin peltoja kuin mäkisiä metsiköitäkin. Kalastaminen onnistuu ilman kahlaamista ja rannat ovat helposti saavutettavissa ja kalastettavissa. Kahluuvälineiden kanssa pystyy hallitsemaan koko joen. Kalastusta voi harrastaa sekä uistin- että perhovälinen. Tainionvirran kalastuskausi alkaa jo aikaisin keväällä. Virta on tarpeeksi hidasvirtainen, joten kalastus onnistuu myös kylmän veden aikaan. Soveltuu erityisen hyvin keväiseen sumukorentokalastukseen. Kalastuskausi on ympäri vuoden, rauhoitusaika 11.09. - 15.11., koskee myös järvialuetta Koukkuniemi - Purtinniemi saakka.

Tyypillinen saalis Tainionvirralta on taimen tai harjus, joiden esiintyvyydestä pidetään huolta istutuksin. Jokireitiltä voi myös saada upean järvellä syönnöksellä käyneen taimenen! Tainionvirran kunnostustyöt alkavat vuonna 2009. Ensisijaisesti kunnostetaan Tainionvirran koski- ja virtapaikkoja mahdollisimman sopiviksi taimenen poikastuotantoon.

Suunnitelmissa on myös vaellusesteiden poistamista kalojen Päijänteestä nousua ja lisääntymistä varten. Pääsaaliskalojen, taimenen ja harjuksen, lisäksi kalastoon kuuluvat mm. kirjolohi, ahven, hauki, made. Tainionvirta on koko perheen kalapaikka helpon saavutettavuuden ansiosta ja haasteellinen kohde perhokalastajalle hyönteisiä syövien kalojen vuoksi. Ekonkoskella on myös liikuntarajoitteisille oma laituri hyvällä heittopaikalla.

Suvannoissa vaanii karmeita haukia.

Tärkeimmät kalalajit:

taimen, harjus, hauki

Vinkkaa tutuille:

Design © Hi-Vision Oy