KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Storträsk

Sipoo

Internet: www.stortrask.com

Kalapaikan tiedot:









Kuusijärvellä on mahdollisuus nauttia luonnosta ja käydä ruokailemassa kahvilassa. Järjestämme yrityksille ja yksityishenkilöille liikuntatapahtumia.


Storträsk

Pieni (4,6 ha) järvi metsän keskellä Sipoon ja Vantaan rajalla. Parkkipaikka autoille on Tasakalliontien alkupäässä. Kartta löytyy vasemmalta linkin takaa. Polku järvelle alkaa puomin lähellä olevan ilmoitustaulun viereltä. Polku järvelle on kuivan kesän aikaan helppokulkuinen, mutta sateisena aikana kurainen. Matkaa polkua pitkin järvelle on noin kilometri. Järven ympärillä kosteissa paikoissa on pitkospuut. Kuivana aikana pärjää hyvin vaikka lenkkikengissä.

Istuta ja ongi kalapaikka. Järveen istutetaan etupäässä kirjolohta. Vuosien mittaan järveen on istutettu myös siikaa ja puronieriää. Siikaa voi vieläkin hyvällä onnella saada narratuksi. Luontaisesti järvessä on ahvenia ja haukia. Istutuksia tehdään keväällä ja syksyllä, vesien ollessa sopivan viileitä. Vuosittaisten istutusten määrä on 1500 ja 2500 kg vaiheilla. Kaikki lupatulot käytetään istutuksiin ja paikan ylläpitoon. Huoltotoimet hoituu talkootyönä. Vuosilupa maksaa 200 euroa kalenterivuoden ja kahdentoista tunnin lupa maksaa 10 euroa. Nuoret, alle 18 vuotta, saavat kalenterivuoden luvan 70 eurolla ja kahdentoista tunnin luvan 5 eurolla.

Etelärannalla sijaitsee paikan ainoa tulipaikka, johon tehdään polttopuita, jos niitä jostakin saadaan hankittua. Tulipaikalla on käytössä vain pöytä. Emme ole saaneet lupaa katoksen rakentamiseen. Syksyllä 2005 saimme vihdoin luvan rakentaa huoltotien. Tulipaikka on tarkoitettu vain eväiden syöntiin ja paikalla on voimassa kalastuskielto. Lisätietoja saat Niilo Haatajalta puh. 0400 214410.

Tärkeimmät kalalajit:

kirjolohi, siika, puronieriä, hauki, ahven, saimaannieriä

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Kalastusluvat

Design © Hi-Vision Oy