KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Kipinän kalastuskeskus

Kalastusmatkailu

Pudasjärvi

Matkapuhelin: 040-7545 084 (varaukset)

Tiedot:

Kipinän kalastuskeskus sijaitsee Pudasjärven lounaisosassa, n. 45 minuutin ajomatkan päässä Oulusta.

Kalastuskeskuksen rakentaminen on tehty luontoa kunnioittaen eikä turhia puunpoistoja ym. ole tehty. Alueen viehätysvoima perustuu Iijoen ja siitä haarautuvien uomien ja kanavien kauniisiin rantoihin sekä rantojen säilyneeseen puustoon ja aluskasvillisuuteen. Kalastusmatkailukeskus sekä niemen rakennelmat sulautuvat ympäristöönsä luontevana osana, joka osaltaan edesauttaa alueen pysymisen erähenkisenä ja kalastukseen sopivana, rauhallisena paikkana.

Kipinänkosket ovat vuosikymmeniä viehättäneet niin matkailijoita kuin paikallista väestöä vuolaasti virtaavina kuohuina. Kosket ovat mainio paikka perhokalastukseen – saalis on lähes varma!
Kalapirtti

Kalapirtti on varausperiaatteella toimiva n. 79 m2:n suuruinen rakennus. Kalapirtin yhteydessä on lisäksi huoltorakennus, jossa sijaitsevat WC, jäte- ja puuvarastot. Kalapirtti on sähkölämmitteinen ja lisäksi tuvassa on takka. Luiskan ansiosta Kalapirttiä pystyvät käyttämään myös liikuntarajoitteiset.

Kalapirttiä voi varata kokous- ja koulutustiloiksi, erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin (vaikkapa esim. häät ja kastajaiset). Ajattele myös pikkujoulujen viettoa Kalapirtin erähenkisessä tunnelmassa!

Kalapirtti-rakennuksessa on tupa, johon mahtuu n. 45 henkilöä, lisäksi ulkoterassille sopii 16 henkilöä. Rakennuksen käyttö on suunniteltu siten, että tarjottava ruoka tuodaan Kalapirtille esivalmistettuna, joka paikan päällä tarjoilukeittiössä lämmitetään tarjoilulämpötilaan.

Tarjoilukeittiön varustus: lämmin ja kylmä vesi, sähköliesi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, jää/pakastinkaappi, joitakin kattiloita sekä tarjoiluastiasto tällä hetkellä 20 hengelle (kahvikupit ja asetit, leipälautaset, lasit, matalat ja syvät ruokailulautaset, kahvi- ja ruokalusikat, veitset ja haarukat). Ruuan tarjoiluastiat tulee varaajan tuoda mukanaan.

Kalapirtin varaajien tulee siivota jälkensä ja viedä lajitellut jätteet jätevarastoon niille varattuihin jätesäiliöihin. Kalapirtti tulee olla seuraavien varaajien käytettävissä ilman esisiivousta.

Siistithän tilat ja ympäristön käytön jälkeen, jotta seuraavalla käyttäjällä on miellyttävä saapua siistiin ja puhtaaseen Kipinän Kalapirttiin.

Kalakota, kesäkeittiö ja ruokailukatos

Kalakota ja kesäkeittiö sekä ruokailukatos sijaitsevat Myllysaaren niemennokassa. Nämä rakennelmat ovat vapaasti jokaisen kalastajan ja retkeilijän käytettävissä. Lisäksi niemennokan rakennelmiin kuuluu kompostoiva käymälä.

Kalakodassa on maalattia, kotaa kiertävä penkki-pöytärivistö sekä kotakeittiö, jossa kalan liekittäminenkin on mahdollista. Kesäkeittiössä on muurattu grilli-savustusuuni sekä lisäksi keittiöön tulee kylmä vesi. Kesäkeittiössä on katto, muttei seiniä. Ruokailukatoksessa on istuinpaikat n. 10-15 hengelle.

Mikäli em. rakennelmien käyttö tuntuu sinusta työläältä, voit halutessasi sytyttää pelkän nuotion sille osoitetulle nuotiopaikalle.


Kalastusluvat

Kipinän Kalastuskeskusta ympäröivät vesialueet kuuluvat Ala-Kollajan kalastuskuntaan. Valtion lupien lisäksi tarvitset siis viehekalastusluvan, joita saa mm. seuraavista paikoista:

   * Merja ja Antero Rantala, Yli-Iintie 127, puh. 040 740 1813
   * Niemitalon Juustola, Hetekyläntie 8, puh. 08 826 0200
   * Jukka Vähkyrä, Yli-Iintie 233, puh. 040 517 5266

Kalapirtin hinnasto ja varaukset

   * vuorokausihinta 80 € (+ alv 22 %) = 97,60 €/vrk
   * tuntihinta 15 € (+ alv 22 %) = 18,30 €/tunti

Varauksia ottaa vastaan Terttu Määttä, puh. 040 7545 084.
Hänen kanssaan voit tarkistaa Kalapirtin varaustilanteen ja sopia käytännön järjestelyistä, kuten avaimien noutamisesta.
Opastus kalastuskeskukseen

Kipinän kalastuskeskukseen pääsee kääntymällä ensin Oulu-Kuusamo -tieltä (VT 20) Yli-Iin suuntaan. Reilun kilometrin päästä on käännyttävä oikealle Syväojantielle ja koulun risteyksen jälkeen vasemmalle Myllysaarentielle. Tätä tietä jatketaan aina Myllykanavan yli, jonka jälkeen tie haarautuu oikealle. Kalastuskeskus löytyy tämän tien päästä.


Design © Hi-Vision Oy