KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Akaa (Akaan kaupunki)

Matkailu

PL 34
37801, Toijala
etsi kartalta >>

03-569 1120

Internet: www.akaa.fi/akaa_info/matkailijalle

Tiedot:

Kalastuksen lomassa muutakin luontoa:

Haihunkosken koskimiljöö

Viialan läpi virtaa Tarpianjoki, joka muodostaa lähellä pumppaamoa tasankojoelle tyypillisiä meandereita, kiemuroita ja kuohuu Viialan kartanon kohdalla ryöppyävänä Haihunkoskena kohti Jumusta. Haihunkosken koskimiljöö muodostaa rehevyydessään ympäristöstä poikkeavan maisemakokonaisuuden. Haihunkoski on perho- ja viehekalastusalue.

Luontopolku

Luontopolku kulkee Nahkialanvuorelta Terisjärven ja Toijalan Sataman kautta aina Kangassaaren kärkeen asti. Voit kiertää joko vain Nahkialan vuoren tai jatkaa puusillan yli. Luontopolku yhtyy paikoin pururataan, jota käyttävät myös lenkkeilijät ja talvisin hiihtäjät. Polun varrella on lintutorni sekä laavu.


Rätönjärvi

Valtakunnallisessa lintuvesiensuojeluohjelmassa järvi on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi alueeksi ja seutukaavassa alue onkin luonnonsuojelualuetta. Rantaniityllä kasvaa uhanalaista rantaorvokkia. Järvellä voi tavata myös mm. ruskosuohaukan, heinätavin ja punajalkaviklon.


Sissikallio

Sissikallion korkein kohta on n. 160 metriä. Sissikallion juurella on Vähä Arajärven satojen miljoonien vuosien takaisista maanjäristyksistä kertova rotko, jonka takaseinän muodostaa alas vierineiden kivien lohkareikko, Laonnut vuori, joka näkyy Arajärven leirintäalueen vastapäisellä rannalla. Vähä Arajärven ja Levälammin välisen kannaksen pohjoispuolella on mitattu Suomen paksuimpia moreenikerrostumia, joiden paksuus on 30 m.


Terisjärvi

Terisjärvi on Hämeen parhaimpia lintujärviä ja maakunnallisestikin arvokkaaksi luokiteltu kohde. Terisjärvellä ja sen ympäristössä pesii noin 60-80 lintulajia muun muassa kaulushaikara, harmaahaikara, luhtahuitti, mehiläishaukka, sarvipöllö, lehtokurppa sekä pikkukäpylintu. Terisjärven lintutornille on polku ja opasteet Toijalan Satamasta.

Design © Hi-Vision Oy