KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Kilpisjärven luontotalo

Kalastusluvat

Käsivarrentie 14145
99490, Kilpisjärvi
etsi kartalta >>

0205 64 7990

Tiedot:

Kilpisjärven luontotalo esittelee Käsivarren alueen erikoispiirteitä.

Sisäänpääsy
Luontotaloon tutustuminen on maksutonta. Ryhmäopastukset näyttelyssä ovat maksullisia. Opastukset tulee varata etukäteen.

Kulkuyhteydet
Autolla
Kilpisjärven kylään etelästä päin tultaessa luontotalo näkyy jo kauas. Se sijaitsee kylän eteläpäässä, valtatien oikealla puolella mäen rinteessä. Luontotalon alapuolella on pysäköintialue, jonne voi jättää auton. Liikuntaesteiset voivat ajaa autolla luontotalon yläpihalle asti.

Julkisilla kulkuneuvoilla
   * Linja-autolla päivittäin Rovaniemeltä. Enontekiölle pääsee sesonkiaikoina
   * lentäen , Kittilään lennetään päivittäin. Jatkokuljetus Kittilästä linja-autolla tai lentokenttätaksilla. Lisätietoja hinnoista ja lentokenttätaksin aikatauluista saa Enontekiön kunnan verkkosivuilta (http://www.enontekio.fi) Junalla , Rovaniemelle ja Kolariin, jatkoyhteydet linja-autolla.

Palvelut

   * Tietoa ja esitteitä Käsivarren alueen, Mallan luonnonpuiston ja Saanan luonnonsuojelu- ja tutkimusalueen luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista sekä Kilpisjärven alueen palveluista ja tapahtumista.
   * Karttoja Suomen, Ruotsin ja Norjan lähialueilta.
   * Metsähallituksen kalastus- ja moottorikelkkauraluvat.
   * Käsivarren tupien varaukset kuluvalle vuodelle ja avaimet tupiin.
   * Paikallisia käsitöitä ja tuotteita, kirjoja ja matkamuistoja.

Tapahtumat

Kilpisjärven maisemaa. iLuontotalon pysyvä näyttely kertoo suomalaisittain ainutlaatuisesta Käsivarren suurtunturialueen luonnosta ja Yliperän elämästä. Näyttely tuo esille Kilpisjärven kylän vaiheita sekä nopean elämäntavan muutoksen siirryttäessä kodasta taloihin.
AV-esitykset

Kilpisjärven luontotalossa voi katsella lyhyitä diaesityksiä Kilpisjärvestä, alueen kasvillisuudesta sekä poronhoidosta. Esitykset kestävät muutaman minuutin, eikä niissä ole selostusta. Lisäksi esitetään mm. Saana-Pallas-Ylläs -dvd:tä, Kaarina Karin Nähdä tunturit ja elää -filmiä sekä lapsille tarkoitettuja videoita Sinimäen satupäivä ja Lintusaaren kisapäivä.
Kirjastonurkkaus

Luontotalon kirjastonurkkauksesta löytyy runsaasti luettavaa, mm. luontoon ja kulttuuriin liittyviä teoksia.
Lasten puuhanurkkaus

Luontotalossa on lapsille oma puuhanurkkaus, jossa on luontoaiheisia kirjoja. Nurkkauksessa voi piirtää, tehdä väritystehtäviä ja leikkiä.

Retkeily- ja hiihtoreitit

Kilpisjärven luontotalon pihalta pääsee suoraan kolmen valtakunnan alueella kulkevalle Kalottireitille sekä Tsahkaljärven ja Saanajärven kautta kulkevalle polulle.

Talvella luontotalon pihalta pääsee suoraan hiihtoladulle, jota pitkin voi hiihtää mm. Saanajärvelle ja sieltä edelleen Kilpisjärven Retkeilykeskukselle. Lisätietoja laduista saa Enontekiön kunnan (http://www.enontekio.fi) matkailuneuvonnasta.

Liikuntaesteisten palvelut

   * Liikuntaesteiset voivat ajaa autolla Kilpisjärven luontotalon yläpihalle asti.
   * Luontotalon näyttelyssä voi liikkua pyörätuolilla.
   * Luontotalossa on inva-wc.

Toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Alueen kalapaikat:

Design © Hi-Vision Oy