KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Mikkelin kaupunki (Mikkeli)

Kunnat ja kaupungit

Raatihuoneenkatu 8-10
50100, Mikkeli
etsi kartalta >>

(015) 1941

Internet: www.mikkeli.fi

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ mikkeli.fi

Tiedot:

Mikkeli – modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla

Mikkeli on Etelä-Savon maakuntakeskus ja merkittävä hallinnollinen keskus. Kaupungissa ovat mm. Maavoimien esikunta, Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli sekä valtion aluehallinnon yksiköitä.

Mikkelin kaupunki on strategiassaan asettanut tavoitteekseen olla modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla. Strategia on kuntakentässä ainutlaatuinen. Kaupunki on esimerkiksi ottanut käyttäjälähtöisyyden ja sosiaalisen median hyödyntämisen toimintansa ohjenuoriksi.

Käyttäjälähtöisyys ja osallisuus toteutuvat juuri modernin palvelutarjonnan kehittämisessä. Mikkelistä tehdään kaupunkia jossa ihmiset pääsevät aidosti vaikuttamaan kaupungin ja sen palveluiden kehittämiseen. Kaupunkiorganisaatio tähtää siihen että palveluprosessit ja toimintatavat ovat mahdollisimman käyttäjälähtöisiä. Käyttäjälähtöisyys on modernein tapa kasvattaa myös kunnallisen palvelutuotannon tehokkuutta.

Kaupungin visiossa oleva maininta kasvukeskuksesta kuvaa puolestaan sitä, että kaupunki pyrkii väkiluvun ja työpaikkojen kasvattamiseen. Kun yritysten, työpaikkojen ja ihmisten määrä lisääntyy, kaupungilla on hyvät edellytykset selvitä erilaisista tulevaisuuden haasteista.

Vision toteamus Saimaan rannasta kuvaa Mikkelin sijaintia ja luontaisia edellytyksiä tarjota asukkaille ja yrittäjille kilpailukykyinen ja elämää rikastuttava asuin- ja toimintaympäristö. Kaupunki on tarpeeksi suuri tarjotakseen urbaanin kaupunkikeskustan palvelut, mutta samalla riittävän pieni ollakseen ihmisläheinen ja tarjotakseen lähellä luontoa olevia mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja vapaa-ajan viettoon. Juuri tässä monimuotoisuudessa on keskeinen avain Mikkelin menestymiselle.

Design © Hi-Vision Oy