KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Möhkön Kylä,Itä-Suomen rautaisin Kylä

Majoitus / Kalastus / Tapahtumat / käyntikohteet

Ilomantsi,Möhkö

Internet: www.mohko.net

Tiedot:

Möhkön ruukki
   puh. 050 - 342 8825 / 013 - 844 111

   Möhkön ruukki on koko perheen käyntikohde. Aika kuluu huomaamatta tutustuessa rautaruukin toimintaan, sotatapahtumiin ja Möhkön metsäiseen aikaan. Näyttelyt sijaitsevat ruukinkartanossa Pytingissä ja kaupparakennuksessa Ambarissa.

   Vanhat rakennukset ja ruukinpuisto välittävät entisaikojen tunnelmaa. Lemmenpolku johdattaa Möhkönkosken kuohujen äärelle. Rautaruukin ajoista kertovat masuunien rauniot, mahtava vesiratas sekä ainutlaatuiset, entisöidyt kanavat. Pytingin museokauppa Ruukinpuoti palvelee asiakkaita.  

   Kesäisin ruukilla järjestetään useita tapahtumia. Tapahtumapäivinä voi tutustua muun muassa uudelleen henkiin herätettyyn raudanvalmistukseen harkkohytissä.
   Koe myös Pytingin vanhan ajan joulu!

   Möhkön ruukin toiminnasta vastaa Ilomantsin Museosäätiö. Ruukin alueen ja rakennukset omistaa Ilomantsin kunta.
   
 

   







   

   Savottakahvila Möhkön Manta
   ja Mantan luontopalvelut
   puh. 040 - 8616 373

   Möhkön ruukin alueella,  Koitajoen rantatörmällä palvelee asiakkaitaan Savottakahvila Möhkön Manta. Mantan palveluihin kuuluvat oman keittiön kahvioherkut ja tilauksesta savottahenkiset maukkaat kotiruuat ja juhlavat pitopalveluherkut kaiken kokoisille ryhmille.

   Mantan myymälässä on myynnissä on paikallisten käsityöläisten tuotteita ja lahjatavaroita. Myymme myös kalastuslupia Möhkön koskiin.

   Mantan luontopalvelut tarjoavat aitoja luontokokemuksia ikään ja kuntoon katsomatta.

   Palveluitamme:
   - luonto- ja kalastusretket Nuorajärven Jänissaareen
   - lauttaristeilyt Koitajoella
   - maastoyöpymiset ja -ruokailut
   - luontoretket ja opastukset
   - täydenpalvelun kurssi- ja leirijärjestelyt
   - leirikoulut
   - ohjelmakokonaisuudet ryhmille

   





   

   Petkeljärven Retkeilykeskus
   Puh. 041 - 436 1790

   Keskeltä koskematonta luontoa, harjujen ja vesien keskeltä löytyy Petkeljärven Retkeilykeskus, jossa voit ruokailla, majoittua, saunoa tai poiketa kahville. Petkeljärven kansallispuiston maisemiin voit tutustua meloen ja patikoiden. Retkeilykeskuksen pihasta alkavat opastetauluilla varustetut 3,5 - 35 km:n mittaiset luontopolut.

   

   

   







   

   Möhkön Rajakartano
   Puh. 013 - 844 139 / 0500 - 649150

   Viihtyisä, tasokas huoneistohotelli Koitajoen rannalla Möhkön kylässä. Ihanteellinen, turvallinen ja rauhallinen ympäristö 30 hengelle. Erinomaiset tilat intensiivikoulutuksiin ja ikimuistoisiin luokkakokouksiin.

   Rajakartano tarjoaa tavallansa  
   pidot pirteät pirtissänsä,
   oppimistilat tarpeelliset
   yhdessäolon onnellisen,
   ruokahuollon herkullisen,
   petinpaikat parahimmat,
   lakanatkin laadukkaimmat,
   pyyheliinat pellavaiset,
   saunanautinnot napakat.

   







   

   Ilomantsin Näyttämökerho ry
   Puh. 050 - 431 9712

   Ilomantsin vireä ja korkeatasoinen teatterielämä juontaa juurensa jo kahden vuosikymmenen taakse aina vuoteen 1986, jolloin Ilomantsin Näyttämökerho ry. perustettiin.

   Tällä hetkellä Ilomantsin teatteritoiminnassa on mukana yli 100 ihmistä erilaisissa produktioissa. Esimerkkinä aktiivisuudesta olkoon se, että vuodessa ensi-iltaan tulee kuusi eri tuotantoa aina nuorisomusikaaleista ja lasten esityksistä aikuisten nykydraamaan. Talvikaudella esitykset ovat Ilomantsin kunnanviraston Kalevala-salissa, kesäisin toimitaan Möhkön ruukin alueella.

   Tulossa kesällä 2008: ,
   Möhkö-trilogian kolmas osa, joka vie katsojat sotien jälkeiseen jälleenrakennuskauteen ja savottajätkien aikaan. Kantaesitys 4.7.2008.

   









   Mustavaaran seikkailu
   Puh. 040 - 505 2969 / 050 - 433 9273
   Mustavaaran Seikkailu toimii syvällä Ilomantsin saloilla, Mustavaaran tilalla vaaran laella. Kotipihamme vanhoine navettoineen, omenapuineen ja marjapensaineen on kuin keidas metsien keskellä. Tilaltamme aukeavat satojen kilometrien reittimahdollisuudet saloilla, joilla ja järvien selillä, joilla ei juuri muita kulkijoita tapaa.

   Tarjoamme:
   - koiravaljakkoajelutukset
   - koiratarhavierailut
   - melonta- ja kalastusretket
   - huolletut ja opastetut vaellukset
   - virkistyspäivät, tapahtumat
   - majoitusta 2-4 hengelle

 





   Möhkön kyläyhdistys
   Puh. 040 - 7684458

   Suomen itäisin kylä Möhkö sijaitsee Ilomantsissa lähellä Venäjän rajaa. Ympärivuotisia asukkaita on noin 120, mutta kesäaikaan kylän väkimäärä moninkertaistuu mökkiläisten ja kesävieraiden myötä.

   Möhkön vahvuuksia ovat ruukkimuseo, sotahistoria, runsas kulttuuritarjonta, Petkeljärven kansallispuisto, Koitajoen vesistö koskineen ja kalastusalueineen sekä monipuoliset majoitus-, ravitsemus- ja ohjelmapalvelut.

   










Design © Hi-Vision Oy