KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Veteli (Vetelin kunta)

Matkailu / Kalastus

Kivihyypäntie 1
69700, Veteli
etsi kartalta >>

050 5790 100

Internet: www.veteli.fi

Tiedot:

Veteli tarjoaa hyvät puitteet maaseutu- ja luontomatkailusta kiinnostuneelle. Metsässä voi lenkkeillä merkityillä ja valaistuilla reiteillä. Halsuan-, Vetelin- eli Perhon- ja Porasenjoen upeat koskimaisemat houkuttelevat melontareitille tai kokeilemaan kalaonnea.

Patanan tekojärvelle voi tehdä retkiä perheen kanssa ja grillata viihtyisässä grillikatoksessa.

Tekojärven padolla vesivoimalaitos tuottaa vihreää sähköä. Räyringinjärven ympäristöstä löytyy poikkeuksellista lehtomaisemaa. Pilvinevan Natura-alueella voi kokea syvää luonnonrauhaa.

Viinitilalla järjestetään tutustumiskäyntejä viininmaistiaisineen. Maistelun jälkeen löytyneen suosikkiviinin saa ostaa suoraan tilalta. Hevosurheilun ystäville on tarjolla ratsastustalli ja autourheilusta kiinnostuneille Kemoran moottorirata. Kemoran alueella onnistuu myös liukkaan kelin ajoharjoittelu.

Nähtävyyksiä kauniin jokilaaksomaiseman lisäksi ovat Kuorikoskien rakentama ristikirkko, hyvätasoinen kotiseutumuseo ja Ilmari Virkkalan tekemä Raivaajapatsas. Jokivarrella voi levähtää Ingmannin sohvalla, jossa aikoinaan raamatunkääntäjä Antero Vilhelm Ingmann myös istuskeli.

Vetelissä vieraileva majoittuu mukavasti hotellissa, maatilalla tai lomamökissä.

Perinteiset markkinat ovat lomailijoiden ja lähialueen asukkaiden iloinen kesätapahtuma.

Design © Hi-Vision Oy