KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Karvian Matkailu Ry

Luontomatkailu / Kulttuuri / Tapahtumat / Nähtävyydet

Karvia

Matkapuhelin: 040-7150 351(Kaija Kangas)

Internet: www.karvianpareetpirot.net

Tiedot:

Luonto

Karvian monipuolinen ja vaihteleva luonto tarjoaa monenlaista nähtävää, kangasmetsiä, soita, järviä, jokia ja peltoaukeita. Retkeilijälle on siis tarjolla monenlaista nähtävää. Voi patikoida pitkospuilla Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa, pyöräillä kangasteillä, meloa Karvianjoessa, kalastella, poimia marjoja ja pulahtaa uimaan järveen.

Hiljainen luonto tarjoaa myös asuinpaikan monelle eläimelle. Karviassa voi nähdä esimerkiksi peuroja, hirviä, kettuja, jäniksiä, majavia ja kärppiä. Lintubongareille monet suoalueet, metsät ja lintujärvet ovat oivaa paikkaa nähdä muun muassa joutsenia, kurkia, hanhia, metsoja, teeriä, fasaaneja, pöllöjä, haukkoja, tikkoja ja monenlaisia sorsalintuja. Eritoten muuttoaikana lintukuorojen ääni kuuluu koko pitäjässä.

Luontoon pääsee Karviassa tutustumaan myös monenlaisten tapahtumien ja retkien välityksellä. Esimerkkeinä luontokuvausretkiä, yölintujen kuuntelua, kalailtoja, veneretkiä, pyöräilytapahtumia, yöhiihtoa, luontoruokailua ja eläinten joulurauhan julistaminen.

Kulttuuritapahtumat

Luonnon hiljaisuuden vastapainoksi tarjolla on myös monipuolisia kulttuurielämyksiä. Paikalliset teatteri-, musiikki- ja tanssiryhmät järjestävät pitkin vuotta erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

Tapahtumia

Vuotuisia tapahtumia ovat esimerkiksi Kyrönkaankaan pelimannipäivät helmikuussa, Pääsiäiskokko lankalauantaina, erilaisia markkinoita kesällä, Kotiseutujuhla heinäkuussa, koko viikonlopun kestävät Karvia-päivät elokuussa ja tapahtumarikas Willi viikko loka-marraskuussa. Jokaiselle löytyy jotakin nähtävää ja koettavaa.

Palvelut

Karvia tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia palveluita - Erilaisia aktiviteettejä, maukasta ruokaa ja makoisat unet.

Paikkakunnalta löytyy myös runsaasti muita palveluita esim. erilaisia kauppoja, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita, ravintoloita ja monipuolista pienteollisuutta.

Nähtävää

Karviassa voi nähdä monipuolisen luonnon ja kauniin maalaismaiseman lisäksi myös tuulimyllyjä, kivisiltoja, Keskiaikaisen maantien, muinaisen merenrannan ja museon ulkoalueineen. Karvian keskustan näkymää hallitsee yli 200 vuotta vanha puukirkko kauniine ja harvinaisine sisämaalauksineen. Karviaan voi tarkemmin tutustua opastetuilla kierroksilla ammattitaitoisen oppaan johdolla.


Siis tervetuloa kokemaan, näkemään ja nauttimaan Karvian luonnosta ja palveluista.

Puheenjohtaja
Kaija Kangas
Puh: 040 7150351
Sähköposti: kaija.kangas@honkajoki.fi

Design © Hi-Vision Oy