KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Vaala

Matkailu

Vaalantie 14
91700, Vaala
etsi kartalta >>

08-5875 6000

Internet: www.vaala.fi/sivu/fi/matkailu

Tiedot:

Tervetuloa viettämään lomaa Vaalaan, Oulujärven rannalle

Vaalan kunnan matkailuvaltteina ovat monipuoliset vesistöt, merimäinen Oulujärvi hiekkarantoineen, Oulujoki, Otermanjärvi ja lukuisat kirkkaat suppalammet sekä Manamansalon saaren ja Säräisniemen pitkät hiekkarannat. Puhdas luonto,  hyvät kalavedet ja retkeilymaastot, mielenkiintoiset käyntikohteet sekä matkailuyritysten monipuoliset palvelut antavat hyvät mahdollisuudet lomailuun ja virkistykseen.

Vaalan matkailupalvelut löytyvät pääosin kolmelta alueelta: Manamansalosta ja Säräisniemeltä sekä Vaalan keskustaajamasta ja sen läheisyydestä. Lähes puolet Oulujärvestä kuuluu Vaalan kuntaan. Oulujärven Niskanselällä on Suomen ainoa sisävesistöön perustettu valtion retkeilyalue. Siihen kuuluu useita saaria ja sen keskuspaikkana on Manamansalon leirintä- ja virkistyskalastusalue.

Vaalasta on helppo lähteä vesille, sillä venesatamia ja rantautumispaikkoja on runsaasti. Isompien matkailijaryhmien on mahdollista varata tilausristeily 70-paikkaisella Hanna II- laivalla. Retkeilijää viehättävät myös Rokuan kansallispuiston harjuvyöhykkeen jäkäläkankaat sekä Vaalan laajat suoalueet, joista suuri osa kuuluu soidensuojelualueisiin.

Kunnassamme on hyvät vapaa-ajankalastusmahdollisuudet.
Klikkaa suoraan kohteeseen,sieltä löytyy tarvittavat tiedot karttalinkkeineen !

Tutustu koko Oulujärven alueeseen osoitteessa: www.oulujarvi.fi

Design © Hi-Vision Oy